Požár střechy rodinného domu č. p. 147 - 20. 6. 2012

 

 

 

         

 

 

 

 

 

         

Ve středu 20. 6. 2012  krátce před šestou hodinou ranní spatřila sousedka plameny z půdního okénka protilehlého rodinného domku, která okamžitě volala na tísňovou linku 150, a zároveň běžela vzbudit nic netušící a spící majitelé domu. K požáru byly povolány jednotky SDH Veřovice, SDH Mořkov a HZS Nový Jičín. Jednotka SDH Veřovice dorazila na místo a provedla průzkum, kde zjistila, že se jedná o požár střechy a půdních prostor. Požár byl velice rozsáhlý, a proto bylo opět kontaktováno středisko IBC, aby vyslali další jednotky z okolí. Jednotka SDH Veřovice nasadila dva proudy D od CAS16 a zahájila hašení střechy. Dále vytvořila dopravní vedení se dvěma proudy C z motorové stříkačky PS12, která byla napojena na místní potok. V zápětí na místo dorazila jednotka SDH Mořkov, která ihned začala provádět hasební práce. Jednotka HZS Nový Jičín provedla opětovný průzkum střechy i půdních prostor. Po uhašení požáru se začalo s rozebíráním střechy, kde pomáhalo všech 6 jednotek, které byly povolány. Jednotka SDH Veřovice musela u objektu setrvat do 15 hodin, jako dozor místa zásahu. Během dozoru došlo k objevení malého ohniska, které bylo ihned zlikvidováno. Poté jsme majiteli pomohli vystěhovat všechen nábytek z prvního patra. Po sbalení nářadí a zkontrolování celého objektu, byl dům předán majiteli. Jednotka se vrátila zpět na základnu.

Požáru se zúčastnily tyto jednotky: HZS Nový Jičín, SDH Veřovice, SDH Mořkov, SDH Kopřivnice, SDH Štramberk, SDH Frenštát pod Radhoštěm

Při požáru bylo přítomno 13 členů  naší zásahové jednotky  s oběma zásahovými vozy - Renault se stříkačkou  PS12 a  cisterna PV3S.

     Článek o požáru na POŽÁRY.CZ

      Článek o požáru na TN.NOVA.CZ