Soutěž ve stavění sněhuláků - 11. 1. 2013

 

 

 

         

 

 

 

 

 

         

         

         

Zima je krásná, ale pro hasiče bohužel nudná, protože nemůžeme trénovat požární útok, štafety a nejsou žádné soutěže. V zimních měsících většinou býváme v klubovně, kde se učíme hasičské značky, uzly, hasicí přístroje nebo píšeme testy. Proto se vedoucí snaží hasičský kroužek v zimě nějak zpestřit, aby to všechny bavilo – někdy se třeba díváme na nějaký film, hrajeme hry, a podobně. V pátek 11. 1. jsme se vydali na hodinku ven, protože nám počasí přálo - pousta sněhu, který byl mokrý tak akorát, nefoukal vítr a nebyl velký mráz. Šli jsme za kulturní dům, kde jsme chvíli jen tak blbli, a poté děti dostaly úkol: měly se rozdělit do skupinek, a postavit sněhuláka. Asi po patnácti minutách každý vedoucí musel dát jeden hlas sněhulákovi, který se mu nejvíce líbil.

Na prvním místě skončily dvě holky: Dominika Nogolová a Kamila Sýkorová. Na druhém bylo smíšené družstvo: Lucie Sazovská, Daniel Nogol, Jakub Sazovský a Dalibor Pieš. A na třetím místě skončily zbylé skupinky.

Všem výhercům gratulujeme. Po vyhlášení vznikla velká koulovačka mezi dětmi a vedoucími. Přibližně po hodince jsme se vydali zpátky do hasičárny, kde jsme se všichni usušili a zopakovali si uzly se značkami, a za odměnu, že všichni byli hodní, jsme se dodívali na pohádku: Hledá se Nemo.